J18 tredje kvalmatchen

25.03.2024

Då var det dags för tredje kvalmatchen, matchen går mellan Sunderbyn och Teg. 1:an och 2:an i live-tabellen. Vi har tråkiga minnen sedan i vintras när vi förlorade kvalet mot Teg över två matcher. Teg har börjat starkt med vinst över Härnösand och sedan vinst på straffar över Piteå. Sunderbyn har två vinster mot samma lag.

Matchen: Sunderbyn börjar bra och tar ledningen i PP, William efter fin framspelning av Kasper. Sedan är det ridå ner för Sunderbyn resten av perioden. Teg tar tillvara på 3 returer framför målet och gör 3 mål.

Andra perioden ser inte mycket bättre ut än första, ställningskrig men perioden resulterar med 1-0 till Teg. I slutskedet av perioden så dras en SSK spelare in i Tegs bås och där händer det en massa saker vilket resulterar i flera utvisningar för båda lagen. Teg straffas hårdas med två 5 minuters utvisningar och Sunderbyn med 2st 2 minutare.

3:e perioden börjar med 5-3 spel för Sunderbyn, under denna period skapar Sunderbyn många målchanser och resultet blir 2 mål för Sunderbyn. Både målen gjorda av William assiterad av Edvin, Ludde och två av Wille. Sunderbyn har nu matchen och jobbar hårt för att kvittera, Tegs målvakt strider bra i målet och håller kassen fri från påhälsning. Men, när det återstår 4 minuter lyckas Ludde kvittera framspelad av Wille. Matchen slutar alltså 4-4.

Overtime hinner knappt starta förrän SSK gör 5-4 genom Edvin assisterad av Wille och Ludde. En dålig match av Sunderbyn men uppryckning i sista perioden vilket ändå räcker till vinst i Sudden. Bäst för dagen, Måns, Leo, Emil, Edvin, Wille, William.

Nu väntar hemmaspel mot samtliga lag, samtliga påskdagar spelas. Fredag, Lördag och Söndag.

Overtime

61:20 4-5 (PP1) SSK 95. Ek, Edvin (1)67. Höglund, Wille88. Skårman, Ludwig

3rd period

59:37 2 min THO 66. Hajitaheri, Oliver Delay of game
56:03 4-4 (EQ) SSK 88. Skårman, Ludwig (2)67. Höglund, Wille 52:32 TO THO Timeout
43:38 4-3 (PP2) SSK 28. Schäder, William (3)95. Ek, Edvin67. Höglund, Wille
42:21 4-2 (PP2) SSK 28. Schäder, William (2)88. Skårman, Ludwig67. Höglund, Wille

30:51 TO SSK Timeout
30:51 4-1 (EQ) THO 65. Lindström, Otto (5)71. Holmqvist, Victor19. Lidén, Ludvig

1st period

19:18 3-1 (EQ) THO 19. Lidén, Ludvig (1)11. Olofsson, Hugo70. Sandström, Albin 17:17 2 min SSK 28. Schäder, William Interference
11:36 2-1 (EQ) THO 71. Holmqvist, Victor (3)70. Sandström, Albin
10:36 1-1 (PP1) THO 71. Holmqvist, Victor (2)4. Martinesz, Nils 08:45 2 min SSK 58. Karlsson - Wågström, Viggo Roughing
05:34 2 min SSK 38. Tedfelt, Svante Hooking
03:26 0-1 (PP1) SSK 28. Schäder, William (1)15. Johansson, Kasper