J18 och första kvalmatchen

23.03.2024

Första matchen i kvalet och mot tuffa Piteå Hockey. Piteå har under året spelat i regionsserien vilket medfört högt tempo och bra utveckling. Förberedelserna var optimala och samtliga spelare tillgängliga.

Matchen
Piteå börjar matchen i ett högt tempo, Sunderbyn hittar inte sitt spel och får mest spela i egen zon. Efter ca 5 minuter börjar Sunderbyn komma in i matchen. Resten av perioden har Sunderbyn grepp om och helt rättvist gör Svante 1-0 i slutet på första perioden. I andar perioden är det ställningskrig och det är inte mycket till spel. Trots allt har Sunderbyn några farliga chanser men det tar ändå in i slutet av perioden tills Wille lyckas göra 2-0. Sunderbyn pressar Piteå hårt och Kasper kan ta tag i pucken bakom Piteås mål och sedan snyggt spela fram Wille till 2-0.

3:e perioden backar SSK hem och Piteå har mycket puck, Sunderby spelarna ligger i skottlinje och de skott som Piteå skjuter kommer oftast inte fram till målet. De som kommer fram räddas av Viking som är i hysterisk form. Andra spelare som sticker ut är Emil, Viggo, Måns på backsidan och framåt är Edvin och Svante bäst.

Inte så kul match att se på men förhoppningsvis så har vi lärt oss att det är inte underhållningsvärdet som gör att man vinner serien utan det är att minimera misstagen och ge moståndarna få chanser att göra mål.