J18 och andra kvalmatchen

23.03.2024

Andra matchen i kvalserien, resa till Härnösand och match mot AIK. AIK förlorade första matchen i serien mot TEG med 1-6 medans Sunderbyn vann sin första match i serien mot Piteå med 2-0.

Sunderbyn kommer med en jobspost, Liam Lindmark har känning av en gammal skada vilket gör att han missar matchen mot Örnsköldsvik.

Matchen startar och är väldigt slarvig, många pucktapp samt felpass. Inget lag tar tag i matchen men efter perioden går så skapar Sunderbyn några chanser och skjuter en del skott mot AIK:s mål. Efter ca 10 har SSK en fin kombination i anfallszon. Joel passar till Svante som nyper till och 0-1 är ett faktum. Ganska direkt efter målet lyckas AIK kvittera. Sunderbyn vinner skotten klart i perioden med 1-1 i paus.

Andra perioden är ingen munter syn, båda lagen slarvar mycket men ljuspunkter är 1-2 och 1-3 till Sunderbyn. 1-2 görs av Tobias framspelat av Joel och Leo. 1-3 görs av Isak fint framspelad av Hugo och Måns.

Tredje perioden hinner gå 8 minuter innan AIK gör 2-3. Nu är det match på riktigt. Efter ca 50min av matchen så tar Ludde hand om pucken bakom AIK:s mål och med en zorro fint så gör han 2-4. Nu känns matchen klar. Som vanligt jobbar försvaret bra och hjälper Viking i målet.

Bra för dagen är Svante, Måns är stabil tillsammans med Viggo och så kul att se Leo i J18. En mindre match av Sunderbyn men det resulterade i 3 poäng trots allt.

3rd period

60:00 GK Out SSK 34. Rosengren Wistrand, Viking
60:00 GK Out AIK 26. Grossenbacher, Jascha Til
58:09 TO AIK Timeout
52:18 2 min AIK 23. Andersson, Viktor Hooking
(52:18 - 54:18)
50:19 2-4 (EQ) SSK 88. Skårman, Ludwig (1)15. Johansson, Kasper97. Östberg, Hugo
43:05 2-3 (EQ) AIK 17. Höglund, Viktor (1)4. Hellström, Albin3. Sjöholm, Olle

2nd period

38:12 1-3 (PP1) SSK 71. Hugoson, Isac (1)97. Östberg, Hugo39. Ågren, Måns
36:24 2 min AIK 20. Bolstad Viklund, Vilgot High Sticking
33:34 1-2 (EQ) SSK 91. Wredendal, Tobias (1)20. Nordmark, Joel13. Laitamaa, Leo

1st period

10:59 1-1 (EQ) AIK 12. Medvedevs, Arturs (2)16. Hälldin, Kalle19. Udras, Teodoras
10:15 0-1 (EQ) SSK 38. Tedfelt, Svante (2)20. Nordmark, Joel